Śniadanie:
Ciepła owsianka doprawiona przyprawami rozgrzewającymi jak cynamon, goździki, imbir, kardamon z dodatkiem masła ghee lub masłem migdałowym, orzechowym.
Pieczone jabłko z cynamonem lub plasterki podsmażonego jabłka w 1 łyżce masła lub ghee i cynamonie.
Latte z przyprawami: szklanka ciepłej kawy lub czarnej herbaty (może być z mlekiem), odrobina przypraw: jak cynamon, goździki, imbir, kardamon.
![](https://wyprawadoindii.pl/wp-content/uploads/2020/12/iran-1203359_960_720.jpg)
Lunch:
Pieczona dynia lub słodkie ziemniaki w oliwie z oliwek
Białko z wyboru
Ryż biały lub brązowy
Ciepła herbata z goździków (przygotować przez gotowanie 4-5 całych goździków w pół litra wody)
![](https://wyprawadoindii.pl/wp-content/uploads/2020/12/curry-1819752_1280-1024x698.jpg)
Kolacja:
Zupa z gotowanymi warzywami, duszonymi pomidorami, bulionem, ryżem lub makaronem. Przyprawa do smaku z przyprawą curry, solą i pieprzem.
Chrupiący chleb, posmarowany lekko masłem lub ghee
Woda z imbirem lub herbata chai
Korzystając z tych wytycznych, możesz dowolnie komponować posiłki, będziesz mógł cieszyć się sezonowymi warzywami, dynią, kabaczkami, patisonami z dobrym zdrowiem i humorem, utrzymując równowagę w ciele poprzez przyswajanie wszystkich ciepłych, pikantnych smaków jesieni.
![](https://wyprawadoindii.pl/wp-content/uploads/2020/12/pumpkin-soup-3645375_1280-1024x728.jpg)